De Techniekfabriek

Techniekworkshops voor kinderen in Houten

Groep 8 van de Zonnewijzer op bezoek!

Een reactie plaatsen


Pilot TechniekFabriek op School

Vanaf 2020 moeten alle basisscholen Wetenschap en Techniek opnemen in hun lesprogramma voor alle groepen. Dat is voor veel scholen een flinke opgave: ze moeten investeren in ruimte, inrichting, materialen en gereedschappen en opleiding van leerkrachten.

De TechniekFabriek heeft een goed uitgerust technieklokaal dat onder schooltijd niet gebruikt wordt, omdat we momenteel alleen vrijetijdsactiviteiten aanbieden. Wij zien daar kansen… daarom zijn we gestart met het ontwikkelen van een techniekprogramma voor basisscholen. Vanaf komend schooljaar zullen we klassen ontvangen die bij ons het praktijkdeel komen doen van een technisch project waarvoor ze in de klas al het theoretische en ontwerpende deel hebben voorbereid.

Om ervaring op te doen met het werken met schoolklassen hebben we basisschool De Zonnewijzer uitgenodigd voor een pilot. In februari en maart komen hun twee groepen 8 bij ons om een Zenuwspiraal en een Mobieltjeshouder te maken.

De eerste pilotdag

Vandaag was de aftrap. Groep 8b van juf Carola kwam vol verwachting binnen. De helft van de groep had project Zenuwspiraal voorbereid, de andere helft de Mobieltjeshouder. Er werd gemeten, gezaagd, getimmerd, metaal gebogen en gesoldeerd dat het een lieve lust was. De kinderen werkten met veel interesse – en ze werkten hard! Vooral de Zenuwspiraal blijkt aardig wat tijd te kosten en is lastig om af te ronden in de 2,5 uur die ze ervoor hebben.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ook meedoen?

Dit is nog maar het begin! We willen graag in gesprek komen met meer scholen die interesse hebben om zich bij ons techniekprogramma aan te sluiten. Vanaf komend schooljaar willen we starten met een aantal groepen 7 en 8.

Meer weten? Neem contact op met ankie@detechniekfabriek.nu!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s