De Techniekfabriek

Techniekworkshops voor kinderen in Houten

Autismevriendelijkheidsprijs 2015 gaat naar oprichtsters TechniekFabriek

Een reactie plaatsen


Swanet Woldhuis, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft vandaag de Autismevriendelijkheidsprijs 2015 uitgereikt aan Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons, de initiatiefneemsters van de TechniekFabriek.

imagePassie en professionaliteit

De jury was vooral onder de indruk van de passie en professionaliteit waarmee we de TechniekFabriek hebben gerealiseerd: “Ze hebben veel aandacht besteed aan het creëren van een veilig, stimulerend klimaat. Denk hierbij aan inhoudelijk goed voorbereide workshops, een team van vrijwilligers die gedegen voorlichting over autisme krijgen, visuele ondersteuning bij de programma’s en het aanstellen van een vertrouwenspersoon. In deze veilige omgeving leren kinderen om elkaars talenten te waarderen en ontdekken ze dat je misschien best goed kunt samenwerken met iemand die zich soms “anders” gedraagt. Kinderen leren om elkaar te helpen en om elkaars sterke punten te waarderen.”

We zijn ontzettend blij dat ons Houtense initiatief al zo snel landelijke erkenning krijgt in de vorm van de Autismevriendelijkheidsprijs. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen, met of zonder beperking, de kans krijgen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en er plezier aan te beleven. We zien de kinderen hier groeien en daar zijn we trots op. Ook op het geweldige vrijwilligersteam dat dit elke week weer mogelijk maakt. Eigenlijk zouden er veel meer TechniekFabrieken in Nederland moeten zijn!

Wat is de Autismevriendelijkheidsprijs?

De Autismevriendelijkheidsprijs is een prijs voor mensen en organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor autisme of iets moois hebben gedaan voor mensen met autisme en wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Dit jaar ontving de jury bijna 80 aanmeldingen. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Swanet Woldhuis, directeur van de NVA, het AutismeFonds en Oudervereniging Balans, beoordeelde de ontvangen aanmeldingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s