De Techniekfabriek

Techniekworkshops voor kinderen in Houten

3…2…1… Lift Off!! Waterraketten lanceren is gaaf!

Een reactie plaatsen


De laatste van de vier proefworkshops was zeker weten de meest spectaculaire. De kinderen keken er ook al vanaf de eerste keer naar uit: waterraketten bouwen en lanceren.

Het eerste uur waren ze druk bezig om van een PET-fles, papier, een kurk en een fietsventiel de raket te bouwen. Elke raket werd nog versierd met stoere teksten als “Nr 1” en sterren. Wie z’n raket zou het hoogst vliegen?

Toen alle raketten klaar waren, en gevuld met water, snel de jassen aan en naar buiten. Het was net even droog…
De ouders en onze vrijwilligers waren er ook om het spektakel mee te maken. Een fietspomp werd aan gesloten op het ventiel… pompen maar. De luchtdruk bouwt op in de fles, tot het moment dat de kurk eruit knalt, het water eruit spuit en de raket de lucht in schiet. Het was heel spannend om te doen, want je weet nooit hoe lang je moet pompen voor de raket afgaat. Alle kinderen schoten om beurten hun raket af, en toen wilden ze nog wel een keer… en nog een keer… tot het donker werd en iedereen koude voeten had.

Gelukkig stonden binnen de warme chocomel en glühwein (voor de grote mensen) klaar. We sloten de proefreeks af met een gezellige borrel. En raad eens… alle 6 de kinderen uit deze groep gaan in januari verder met de TechniekFabriek. Natuurlijk!

Foto- en video-impressie

IMG_8241  IMG_8247

IMG_8239

IMG_8256  IMG_8289

IMG_8308  IMG_8346

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s