De Techniekfabriek

Techniekworkshops voor kinderen in Houten

Bruggen Bouwen

1 reactie


In de derde workshop hebben we in tweetallen bruggen gebouwd van satéprikkers.

Er werd een nieuw stuk gereedschap geïntroduceerd: het lijmpistool. Vanwege de snelle droogtijd een ideale manier van lijmen waardoor je veel kan lijmen in een korte tijd. Maar ook een stuk gereedschap waar je voorzichtig mee moet werken en dat wat oefening vraagt om er goed mee te kunnen werken. En juist daardoor bleek dit stuk gereedschap het samenwerken te stimuleren. De een houdt de stokjes op hun plek, de ander zorgt dat de lijm op de goede plek komt en andersom. En er ook op letten dat je allebei veilig werkt. Dit was een uitdaging voor zowel de kinderen en als de begeleiders. Mooie bruggen begonnen vorm te krijgen. En waar het werken met een lijmpistool een te grote uitdaging was, bleek schilderstape een goed alternatief te zijn.

Aan het einde van de workshop stonden er 4 bruggen. De ene groot, de andere klein, eigen ontwerpen of gemaakt naar het voorbeeld, helemaal af of misschien toch nog niet helemaal. Prachtige bouwwerken. Stuk voor stuk met enthousiasme en met meer dan 100% inzet gemaakt. En stiekem ook nog wat geleerd.

Foto-impressie

IMG_4709  IMG_8231IMG_8211  IMG_8237  IMG_8219

One thought on “Bruggen Bouwen

  1. Wauw, echt mooi om te zien. Top!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s