De Techniekfabriek

Techniekworkshops voor kinderen in Houten

Proefworkshops: werk in uitvoering!

Een reactie plaatsen


Op 26 november starten we met onze proefworkshops. We hebben een team van vrijwilligers samengesteld dat deze reeks van 4 workshops zal voorbereiden en uitvoeren: een docent, 4 begeleiders, een lesvoorbereider en een materiaalmeester.

BallonwagenWat gaan we doen?

Workshop 1: Ballon-auto maken: zet een houten wagentje in elkaar (schroeven en spijkeren) dat wordt aangedreven door de lucht die uit een leeglopende ballon ontsnapt. Mensen die op onze Open Dag zijn geweest hebben het wagentje misschien al gezien.

Workshop 2: Slopen – nee, demonteren, van huishoudelijke apparaten. Wat zit er in een stofzuiger? Een blender? Een koffiezetapparaat? En waar dienen al die onderdelen voor? Welk gereedschap heb je nodig? Hoe doe je het veilig?

Workshop 3: Bruggen bouwen: ontdek al bouwend met klein materiaal wat een brug sterk maakt. Welke constructies werken wel, welke niet? Hoe kun je dingen aan elkaar bevestigen? Lukt het beter samen of alleen?

Workshop 4: wordt een echte knaller…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s